Zářící oči

05.01.2011 16:00

Tato akce se v Hodoníně i Kyjově dobře zdařila. Dosáhli jsme cíle a rozzářili dětské oči i jejich rodičů, babiček či pěstounů. Tuto akci jsme organizovali ve spolupráci s německou humanitární organizací Nehemie. Byl to dárek od německých rodin, které tyto balíčky přes nás poslali do potřebných rukou.

Spolupracovali jsme i se sociálním odborem uvedených měst, který nám na tyto sociálně slabší rodiny dal kontakt a pozval je k této povánoční, "tří králové " akci. Jako tři králové či mudrci jsme vystupovali my, město a Nehemie. Řekli jsme dětem, že je má někdo rád a vyzvali jsme je, aby se v životě nenaučili jen brát, ale i dávat, jak to udělali německé děti. V životě bývá štastnější ten, kdo umí dávat, než ten, kdo je navyklí jen brát. Akce proběhla v hudebním sále ZŠ Komenského, na Újezdě. 6 členný německý tým dětem zazpíval a nauči jednu píseň, kde se mohli všichni zapojit a zasmát. Český tým měl připraveno malé divadélko, podobné jako Jů a Hele, a zahrál dětem dvě scénky, které byly také poučné i legrační. Pak přišlo na předávání dárečků, které udělali dětem ohromnou radost a druhé vánoce.

Předali jsme tak asi 30 dárečků, které obsahovaly hračku, cukroví, školní a hygienické potřeby pro děti, které potřebují i potěší. Tato akce byla jednou z prvních v letošním roce projektu Evropa potřebuje Ježíše a v průběhu roku chceme udělat více akcí zaměřených na všechny věkové kategorie. Hlavní akce bude během prázdnin v létě a bude nabídkou mnohým dětem a mládeži pro trávení volnočasových aktivit.